Ulasan Seorang Pelatih

Salam semua pelawat (kebanyakkan kawan2 jer) yang sudi singgah@jenguk blog ak ni. lama tak sembang dalam ni sebab ketiadaan sumber talian jalur lebar, kedaifan masa dan sebab musabab yang tak dapat dielakkan. aku nak bagitau yang latihan praktikal aku akan berakhir pada 16/10/2009 akan datang ni. tapi sebelum tu, aku nak kongsi pengalaman aku carik kerja…macam graduan lain yang dok pikir pas belajar trus nak kerja sebab nakkan punca pendapatan tetap, aku pun mencari gak dan alhamdulillah rezeki dari tuhan aku diberi peluang untuk menghadiri beberapa sesi temuduga..maklumla bukan senang nak dapat ditemuduga masa skang ni. kira dah di’shortlisted’ la maksudnya. walaupun pada pandangan aku lebih ramai lagi yang lagi power gred dari aku. ok, aritu OCBC Management Trainee, pastu aku dapat panggilan dari RHB untuk hadir sesi temuduga..tapi job scope skang untuk fresh grad lebih kepada Sales Executive (contract basis 6-12 bulan) basic gaji antara RM1,800 – 2,400 (bergantung skop kerja yang ditawarkan). perancangan aku skang nak dapatkan kerja yang tak memerlukan ak bergerak ke sana sini sebab aku berhasrat nak sambung master (part time course)…jadi pada 30/9/2009 yang lepas aku ditemuduga oleh bos aku kat KFH..so diorang offer aku contract 6 bulan, basic RM1,800 termasuk shift & standby allowance RM530. aku pun senang untuk terima offer KFH sebab aku dah 5 bulan training kt sini, staff kat sini pun supportive & helpful..jadi aku bersyukur sangat dapat offer ni dan insyaALLAH bulan november aku akan mula kerja di KFH.bagi rakan2 lain aku akan sentiasa update post untuk peluang2 kerja@training sekiranya ade kelapangan dan info yang boleh aku kongsi bersama.ok itu saja wat masa ni.Salam

Advertisements

6 Responses to “Ulasan Seorang Pelatih”

  1. Ali Sabardin Says:

    Assalaamualaikum

    Saya berminat utk join KFH, samada training, contract atau permenent position. Jasi harap bro boleh update ok! Sy tengah sambung CIFP di INCEIF, fresh grad dan tgh cari kerja samada di auditing firm atau Islamic Bank yang established.

  2. boleh tp buat mase ni KFH blum de kekosongan utk freshies..tp utk internship dialu2kan…sy cadangkan hantar application via letter trus ke kfh..leh rujuk post2 terdahulu, taip je internship kfh…sy de post complete address…

  3. dan akhirnye………………

  4. hi, i came across ur blog bcs i googled KFH internship. my friend nas alya used to intern there last month, gave me Puan Raja Zamilia’s email but the email tak deliver. any other way for me to apply? i’m doing corporate comm btw. thanks!

  5. salam

    nk tny sket psl praktikal kt KFH…

    nk wt practical kt KFH ade inteview ker?

    KFH ade limit x nk amek trainee?

  6. salam ukhuwah, ak baru jee exchange link
    dengan bro since bro student uitm gak..
    ak baru part3 ambik course
    silamic banking nie..
    memang ade berangan nak kerja kat kfh..
    okie tak ek? ingat nak ambik internship
    kat al-rajhi taman molek jee, koz ak org kulai..
    heheh btw ak mang suke berangan pdhal part3 nie
    pun lum habis, dah pikir pasal praktikal sume..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: